sancak yine salınsın

o burçta

devir putlarını çağın

bir vuruşta

yaman ol yine yaman

-dileyene kadar aman-

hesap soruşta. (S.M. Aydınlık Savaşçıları'ndan)

5 Mayıs 2011 Perşembe

BOZKURT

Bahçeli ile RTE arasındaki “Bozkurt” tartışması malûm...

RTE'nin, YGS skandalı üzerine protesto gösterisi yapan çocuklara karşı, “üzerinize on bin kişiyle geliriz” tehdidi üzerine, Bahçeli o çocukları sahiplenerek, “o zaman biz de bozkurtlarımızla sizi Taksim'den Kasımpaşa'ya kadar kovalarız” demişti.

RTE bu, durur mu, hemen demagogluğunu gösterdi, “Biz eşrefi mahlûklarla geziyoruz, siz hayvanlarla!” dedi ki, bu suretle, hem kendisini “bozkurt” olarak tarif eden ister MHP'li, ister MHP'li olmasın bütün Türklere hakaret ettiği gibi, diğer yandan da Türk'ün tarihinde önemli bir mitolojik unsur olan “Bozkurt”u hedef almakla, Türk tarihini de aşağılamış oldu.

Hadi diyelim ki kendisini “bozkurt” olarak tarif edenler, bu şahsi hakaret ve saldırıyı sineye çeksinler, RTE'nin seviyesine inip, onu muhatap alıp adam yerine koymaya kalkmasınlar. Ama, Türk'ün “kurtuluş”unun mitolojik bir figürü olarak remzleşen “Bozkurt”u hedef almak, topyekun bir milletin zihnini, geçmişini, kültürünü hedef almak demektir ki bunun da neticesi idrakleri iğdiş etmeye varır ve o Bozkurt olmadan, ne Anadolu olurdu, ne de o Bozkurt Anadolu'da bir su başında söğüt ağacına istihale edebilirdi.

“Kurtuluş” figürü olan “Bozkurt”u hedef almak, Türk'ü bir daha kurtulmamacasına düşmanlarına peşkeş çekmek isteyenlerin harcı olabilir ancak.

“Allah'ın seçtiği kurtulmuş millet” davasına yol verici mücerret bir figür olan Bozkurt'a saldırı, istihale ettiği “söğüt” remzini de dezenforme eder ki, Bozkurt, vasıta olduğu gaye bakımından dünyalar çapında bir kıymeti haizken, bu kıymeti aşağılamak, horlamak, itibardan düşürmek, Türkleri geçmişinden utanmaya icbar etmek, en kahpe düşmanın bile yapamayacağı bir hıyanet işidir ancak.

Şimdi birileri çıkıp, “Bozkurt putperestlikten izler taşıyor!” diyebilir ama burada müşahhas bir hadise üzerinden konuştuğumuz aşikar. Şayet Bahçeli, Bozkurt'u, vasıta olduğu gaye noktai nazarından tecrit etmiş olarak, sırf kendi kendinden ibaret bir figür olarak ele almış olsaydı, Bahçeli'ye karşı bu itiraz kabil olabilirdi ama bu itiraz bile RTE'nin yaptığı şekilde Bozkurt'a hakaret ederek olmazdı. RTE'nin hakaret dolu ifadelerindeki ihaneti baki...

Allah, hainleri ve münafıkları sevmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder